det är kallare än hemoroider här

idag har svampskogen få sig en smäll på käften av familjen tajkon. = inga svampar kvar! ÄGD
han med att äta några varmkorv med, promenera med mosan i en och en halv timme, mörk skog. mörk skog. tuffa tjejer tuffa tjejer.

mat mat mat mys mys mys film film film. lite seg från igår.. still.

puss


bästa fina söta rara royan. guldvärd slivervärd bronsvärd. allt värd

ofta du såg på det

rattantajtan dansa dansa dansa dansa. sjukt rolig kväll. mina fötter gick av vid tio över tremen jag hade klackarna hela natten! hej och hå!


vem är det?

imorse var min mammas röst så sjuktt lik amanda var det. jag ruskade på mitt huvud och tänkte att jag var för nyvaken. sen tänkte jag snällla snälla mamma säg att du inte låter som amanda var det nästa gång du säger något. jag stod med mitt hår som stod åt alla håll med uppspärrade ögon och när mamma öppnar munner ingen låter hon som amanda var det IGEN!! Panik!! jag har mm aa hihi rösten i mitt hem. skaka skaka skaka huvudet det är inte amanda lisa det är din mamma.

sen fick jag varm oboy av mamma och amanda var det var helt borta. phuu tack gud.

en liten sväng på stan. lyckades fixa en super outfit till kvällen för hundringen. allt går med lite lisa vilja. hämtade upp min syster på stationen. helt plötsligt var hela min familj hemma. mamma pappa emil jag erika mormor morfar. det var så länge sen. imorgon kväll ska vi mysa. ikväll ska jag dansa.

big in japan.


imorgon ska jag äta på paus

tränat på gymmet. tränade inte så hårt som jag ville. men jag är duktig ändå. har bakat en kladdkaka och vispat grädde. min bror är hemma ikväll. det händer inte allt för ofta så nu är det mys.

hittade en ganska rolig bild med.


sovande linnéa på mina kläder, whhhatt?


tuggtugg

testa klänningar hit och dit, inte en enda som jag kände att jag passade i. känner mig kall. snön kan lika gärna komma nu. undrar hur det ska bli med allt. hit och dit dit och hit. längtar efter en varm kram. fryser och ryser på lilltån. ett varmt duntäcke skulle inte var fel. kanske säljer jag en säng och bli rik. hihihi

kiss kiss puss?

en kall morgon men inte tillräckligt kall för att jag skulle inte svettas i min nya jacka. en mysig natt, en ensam morgon. plugg plugg plugg. grå himmel ane brun. stan om någon timme med r. träna var det.. just det. ikväll för fan. ska träna så där så man blir helt slut. ni vet.


visst det är bara något som startat

ligger i en svart soffa. bonde söker fru är ett pinsamt program. jag var på en fika hos världens bästa robin förut. bredvid mig äts det direkt ur en burk med några pinnar. panna näsa mun.
imorgon blir det lite shopping i stan med roy - vill köpa en fin klänning. KÖPA LISA????? NEJ!! min inre röst, jaget skriker ut att ångesten kommer hoppa fram om jag inte sparar pengar. jag skulle ju spara...

hihi


hihhi kolla vad super duper söt jag är och superduper duktig http://www.linneaasundberg.blogg.se är!

riktiga färger

phu. mina fingrar tår ben armar är iskalla! över en timme höll jag och linnéa på. av alla hundratals bilder går det nog att plocka ut några fina primadonna bilder på mig. hon är duktig rolig osv.

nu äter jag torr krans och dricker kaffe. träna.... snälla  gud var ska jag få min ork ifrån?

wooh

vi swomnade i soffan halv tio. försökte låssas att vi var vakna. men det var vi ju inte.
idag är det superväder ute. jag har tagit mig i kragen och messat linnea om fotografering. jag har kommit på mig själv med att skjuta upp det. hela tiden. jag är nog lite nervös faktist. och det är det som jag irriterar mig på. jag är ju störta egoisten. älskar kameror. eller?

nu ska jag först ta tag i ett kilo och ett halvt plugg. känna mig duktig ska jag göra sen. kanske det blir lite träning med! niceee. men moa är inte hemma jag får tår i ögat.


det lukatr kobajs harlort och allt där imellan

phu! nu är jag hemma efter min linköpingsvistelse. jag begav mig mot stan igår och spenderade lite tid med linnea och elin innan bror min hämtade upp mig. vi promederade i linköping lagade mat, emil insåg då han slängt in kycklingen att den skulle ta 1,5 timme i ugnen... vad fgör en bergholmare då? skär den i bitar såklar. woop tillagningstid reducerat med en timme. sen såg vi på tv lite och skrattade. sen vägrade min bror att köra mig klockan sju på morgonen så jag tog min kompetens och åkte buss till johannelund. selma talde tydligt om för mig att hon hade väntatr i åratal på att jag skulle komma. hon hade vaknat på natten och frågat min farbror om jag äntligen hade kommit.

dagen spenderade vi med att leka med barbie, måla, cykla, steka pannkakor, gunga, spela fotboll, leka mamma pappa barn (selma var en hamster varje gång) spelat dator. vi har gjort allt helt enkelt. jag är skapligt trött men är ganska säker på att jag har världens finaste och smartaste kusin. hon älskar faktist mig och jag är hennes bästa kusin den ni! nu väntar- soffan mat mys kärlek film och sömn..

kisses


nu är det mat! marie, lisa!

gilla eller gilla inte. lite facebookfunktioner hihi. men nu har jag fixat och donat lite här.

regina

idag är det lika grått ute som igår. jag har sprungit en sväng. eller nuför tiden när jag spriger kan man väl mer kalla det jogga. men det är skönt. snart ska jag köra till stan jag gjorde det igår med och jag var helt underbart bra. hihi. sen ska jag spendera lite tid där innne tills bror min slutar jobba, då bär det iväg mot linköping och imorgon är det uppochhoppa klockan sex. sju ska jag va hos selmis och jag vet redan nu att jag kommer vara dead lissy imorgon kväll haha. 
 
känner mig tom på något vis. men ändå så full av kärlek. finns inget bättre. något som verkligen alla människor borde få känna på.

kaffe med mjölk.


nejnej

jag mår lite illa men vet inte varför. kanske börjar jag bli hungrig bra. för vi ska laga god mat och mysa och inte ha söndagsåååångest. i min värld finns inte det, det gäller att (blunda blunda) . min helg har varit för lugn kanske. det ska ändras på nu. i veckan blir det fart och fläng.
imorse var vi i kyrkan. det var annorlunda och en tant ramlade. men nu är det bara att börja skriva på inlämningen. jag köpte en jacka idag med. den va dyr. jag som ska spara pengar...........................................................

det var jätte trevligt

trevligtidag hoppade jag (inte) upp ur sängen tio i sju när klockan ringde. min säng och allt som hörde den till denna morgon lockade att skolka från jobbet = man kan få sparken. så jag tog mig segt upp.

dagen gick fort och lisa och jag skrattade lite. en pappa och sin son skulle fika.
-vad vill du ha gubben?
- en bulle med sånt gult i! *perkar ivrigt*
- en solbulle? vill du inte ha en vanlig bulle?
- nej kladd!!
- vad vill du dricka då?
- cola!!!
- vill du inte ha mer?
- nej cola!!
- ja då har vi bestämt oss! En kanelbulle, en päronmer och en kaffe tack!

Okej? stackars lilla barnet.

idag är det lördag och jag vet inte vad som är planerat= 0 är planerat. det gråa vädret gör mig seg och tråkig. men nu är det lov så det spelar ingen roll. jag har över en vecka på mig att hinna med massor.

kisses


så här ser det ofta ut när min familj är på semster. i hyrd bil påväg mot en stand som vi trodde existerad. det som hände var att vi kom till ett stup efter en timme. vart är stranden?

happy

det är något speciellt med fredagar. som att alla går omkring och ler och älskar varandra. fredagar måste vara världens bästa dag. jag har labbat så här på morgonkvisten, snurrat på stolar och ätit citron. jag inser nu att jag har lov snart. bara några timmar kvar. det gör mig lycklig och glad osv.


skoja inte

kommetarerna bara dröser över mig. min blogg har blivit stor. riktigt stor. det handlar om allt från pussbiljetter till vad jag tycker om en design hit och en dit. känns som en tungtid väntar mig framöver. vi ser på mammaspojkar. det är ett underhållande och helt ofattbart.

just det. säljer lite saker på blocket.


hihi

ida kommenterad här imin blogg att jag borde börja tjäna pengar på den. bloggen alltså. vem är ida? vad vill hon mig? jag vet att jag aldrig kommer tjäna några pengar på min blogg..

det är så grått och trist ute. dock väldigt skönt att bara gå här och inte göra någonting. har försökt fixa bloggen men efter att jag dunkat knytnäven i tangentbordet började jag förstå att jag borde ge upp. tittade igenom massa bilder med. jag hade brunt hår för ett halvår sen. jag känner inte igen mig själv. undra vad jag tänkte med.

 

jag ska ge allt jag säger att jag har

inatt fick jag sova lite bättre. att orka gå upp till och åka till skolan nono. febern har kanske lagt sig lite iallfall.
inatt drömde jag om handbollen. och nu sitter jag och saknar den lite. saknar alla sena kvällar med världens finaste människor. saknar alla knäppa stunder med frida och maria. tänker på hur många timmar, hur många år. men ändå känns det på någotvis skönt.

i skogen uppe hos oss leker ett dagis. dom väckte mig tillochmed imorse. en liten kille är ute på ängen och leker helt själv. jag vinkade till honom men han såg mig inte. :(:(

imorse såg jag att filip vunnit den där jävla tipspromenaden. hummm.... hoppas jag fårf vinsten. har ju lite hemlig fakta annars....

imorgon kära läsare är det fredag och sen är det lov! hur sjukt är inte det. imorgon får jag lön med. vilket känns som att det ganska lätt går att säga att imorgon är en bra dag. melissa horns nya skiva är med bra. och nu ska jag fixa till bloggen lite.

klickklick

feberfrossa. gåshud på lilltån. en redovisning som jag ändå känner mig nöjd med. stolt över oss. jag fick hämta hem min älskade dator med. så snart så så kommer jag kanske fixa denna vita fula sida om jag har ork.

nu ringde min fyra åriga kusin och bjöd hem mig till henne på mitt lov. vi ska bo i hennes soffa och leka med barbie. selma var förkyld med. snoret rann ändå från näsan ner i munnen. då måste det vara riktigt illa! haha. den lilla stjärnan gjorde hela min kväll. nu ska det mysas, mysas och mysas.

puss!

jag blir arg varje gång jag hör viva la vida med darin på radion!! pinsamt. tänk om det var honom jag hade sett på stockholm stadion med alla dessa underbara låtar. hahahah

ska du åka med stil, gör det med mig

inatt har nog varit en av de värsta nätterna på länge. de små bacillerna i min spruta väckte liv i min lilla kropp. Två vaknar jag av att mamma kommer in i mitt rum och frågar varför jag ringt henne. Ringt henne? Va? Jag svarar att jag råkade komma emot knappen. Jag känner hur jag är helt kalsvettig och att min högra arm känns som den väger minst ett ton. jag vaknar några timmar och ligger då i mammas säng?! Mamma berättar att jag yrat i snart två timmar, pratat i sömnen rört på mig, gråtit. va fan tänkte jag och undrade fortfarande varför jag hamnat i mammas säng. Tydligen hade jag sagt till henne att jag vandrat runt i vårt hus en halvtimme och suttit framför tvättmaskinen i en kvart. Men va... På min mobil såg jag sen på morgonen att jag först ringt till mammas arbetsrum på skolan och sen ett annat mobilnummer och tillsist hennes riktiga nummer. alltså, vad vill dessa baciller mig?!

anebrun



en vardag i mitt liv kan se ut så här. lite fundersamhet blandat med några försökt till att vara litre flörtiga. kände att det är dags att börja träna lite på poser till fotograferingen med linnea. höhö

ikväll funderar jag mig tillbaka på när jag vandrade på new yorks gator. hur det luktade och hur det kändes. det luktade nwe york och det kändes som jag var en myra. undra hur min vän i jönköping mår. tänkte på alla stora världsstäder jag besökt. tänkte att jag skulle vara lite ute och göra inne listor. först på plats kommer nog ändå New York, om det är tack vare frihetsgudinnan eller att vandra hem från en brodwayshow är svårt att avgöra. Sen kommer kular lumpur. det är så maffigt att kunna skrika DÄR HAR JAG VARIT när petronas twintower är på tv. Lilla gången där i mellan. Sen kommer Saigon. Känslan av att omringas av en miljon mopeder, vara minst i världen. Bangkok får ta nästa plats. Jag önskar jag hade varit äldre när jag var där. Nu minns jag hur Kalle åt tio råa ägg till frukost. Och hur hela köpcentran var fulla med plastofflor och fjädrar. Sen vill jag till Tokyo. Det tror jag skulle slå allt. Den värsta staden är costaricas huvudstad san josé. jag mår illa av tanken. pappa och mamma och jag i ett litet rum mitt i igenjävlastans. sen att vi inte fick åka hem utan va kvar i ingenjävlastans ytterligare en natt fick mig att gråta. en 18åring sitter och tjuter framme vid incheckningsdisken med en kö av människor bakom sig. något att bita i.

godnatt.

 

 

 





 




                                               

 


i mexico

nu har jag tagit en spruta i armen. rakt in i muskel pang pang och woops jag med astma i svininfluensans riskgrupp har de små baciellern i mig som skulle skydda mig om "den nya" influensen sprider sig och får hela min skola att insjukna!! egentligen tycker jag det är lite överdrivet, men min lilla mamma är så orolig att hon allt är värd ett litet stick. rätt häftigt skulle det ändå vara om jag var den enda friska varelse på skolan!

tisdagarna i mitt liv brukar vara korta sköna dagar utan ansträgning. jag vet inte vad som hände men denna tisdag har kännts som en evighet. möjligtvis kan det bero på detta otroligt mystiska och gäspframkallande väder!

nu. stuvade makaroner. högt upp på listan i lisa bergholms liv. för övrigt känns markus krunegårds skiva prinsen i pekning som allt annat han gjort. jag vet inte varför men sen hultsfred har jag slutat lyssna på honom.



ta bort

oj. jag glömde bort min blogg. glömde bort att man ska uppdatera och så. min statestik sjönk!! från nio läsare till en. Buu. måste ta tag i det här, men jag har haft annat att ta tag i. hoppas mina nio läsare inte har övergivit mig helt och hållet. hopps hoppas hoppas. *hålla tummar*

helger är dagar jag orkar skolan för. skulle jag inte veta att snart är det helg så skulle studenten kännas som den va på andra sidan jorden. dit jag vill åka sen.

helgen var iallfall fin. fina vänner och fin filip. fina föräldrar och extremt fina arbetskompisar. finaste jag vet, jag lyckades skratta tills jag grät hela vägen hem. sen fick jag lugna ner mig. jag har även lyckats med att göra en film med jonna. det tog bara tolv timmar eller något. vi trodde väl att det skulle ta en. på sinhöjd två.

jag vill att linnéa ska fotografera mig, jag vill att andra linnea ska komma hit, vara frisk. nu på fredag är det inte helg, det är lov.


take me down

who are you?

nyss hemkommen från skogen. jag sprang några varv, tänkte att det känns underligt att springa själv. förr brukade jag vara omringad, för elle efter, ett helt gäng. Så många var vi. Det var faktist ganska skönt att vara själv. springa precis den vägen jag ville och i den takten (mest takten) hiihi. min förklylning kommer inte va glad på mig nu.

snart ska jag begrava mig i böckerna om celler och tarmar osv igen. ikväll ska jag mysa med två coola prickar. det är verkligen höst nu. dags att köpa en vinterjacka. förhoppningsvis får jag pussa världens finaste människa med.


från samsung

barnpassning, inga barn. frutt. skratt, rita måla rita måla. kyla. kärlek, god mat, ljus, tv, kramar, pussar. Familj. välmående.

det smakade bra

datorn piper lite. undra om den med ska gå sönder. undra vad det är med mig och datorer. undra varför jag har haft sönder ett par och min nu är på lagning. kan inte sitta kvar här, får panik. en eller två sekunder när ska den gå sönder. hoppas på en halvtimme så jag kan sitta kvar.

imorse var det frost. jag skrapade rutorna på bilen och brummade iväg. mamma är imponerad på mig. jag med. stolt över mig själv. jag är duktig. idag är yttligare en sak avklara, ett steg närmare. pust. just nu känns det som mina tankar är fokuserade på celler. blod. tarmar. det får mig att bli illamående. gillar det inte. vill bli av med det.

en fin vän och en film. roliga ljud och skratt. förut flög en fågel in i fönstret här med. jag hoppade upp och kollade ut. konstaterade att den inte hade dött. igår kväll var mysigt. raggsockor och åtta olika kakor. håller tummar för en vän på ett sjukhus. kommer gå fint.

kisses.

vi måste åka om en lite stund



det handlar om att känna sig yr. kallsvettig. slut. jag ska åka bil nu, facineras över min farmors hus som jag alltid gör. smyga upp på hennes vind. kanske tillochmed hitta något. jag försökte ta fram min kamera idag. det gick inte bra.


detta fält måste fyllas i

skolansdatasalar är en underlig plats. det luktar konstigt här inne. är en konstig känsla, någon spelar hög musik från mobilen, fast majoriteten harklar sig hostar och försöker få personen att sluta. fingrar som knapprar på tangenter. elever som försöker övertala sig själv att det är skolarbete man sysslar med. fast bloggar facebook och allt som hör internet till är intresantare. just nu känns mitt projekt ganska tungt. jag känner mig tom. det är inte lätt alla tisdagar att skriva om det här. det rör runt.

det är inte bra att klaga.

hösten är en årstid som alltid har skrämt mig. kanske har det med att göra att hösten ska skrämma människor. det har vi bestämt. man ska bli deprimerad och allt ska vara så mörkt och dystert. jag vill egentligen inte att det ska vara så. så iår ska det inte bli så.

de senaste höstarna i mitt liv har inte varit så bra. jag har trampat på människor omkring mig. personer jag älskar har blivit sjuka. hösten har varit en period då jag har tagit felbeslut. gjort bort mig.

den här hösten ska bli annolunda. visst. jag förlorar. för alla är förlorare. jag sårar. blir sårad. jag älskar, blir älskad. men jag vet den här hösten vem jag är. det kommer hjälpa mig. jag är rädd för döden. jag brukar alltid säga att den inte skrämmer mig. men nu gör den det. den kanske kommer förstöra min höst. det skrämmer mig så mycket.

men hösten är fin. den är gul. jag ska måla om. jag ska fan i mej hålla ut. nästa höst är jag långtbort från söderköpingsluft. förhoppningsvis.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0